Record aantal kinderen in een vlucht naar Israel

United with Israel meldt ons dat er maandag 22 juli 106 kinderen zaten in vlucht van El-Al van Noord Amerika naar Israel. Dit was een bijzondere vlucht waarbij de organisatie Nefesh be-Nefesh speciaal voor de kinderen vermaak had georganiseerd op het vliegveld en in het vliegtuig. Ze maken deel uit van een groep van 2500 Noord Amerikaanse imigranten die naar Israel komen deze zomer.nefesh-bnefesh

Het moedigt aan te zien dat de profetieen vervuld worden, letterlijk, zoals Jesaja zegt: “Want de eilanden zullen Mij verwachten, en de schepen van Tarsis als eerste, om uw kinderen van verre te brengen, hun zilver en hun goud met hen, tot de Naam van de HEERE uw God, en tot de Heilige Israëls, omdat Hij u heerlijk gemaakt heeft.” (Jes.60:9)

Deze profetie heeft een veel bredere strekking. Wat mij opvalt is dat in de profetieen van Jesaja de heidenen (niet-Joden) zo’n belangrijke rol krijgen. Ten eerste wijst Paulus er al op in Rom.10 dat in Jes.65:10 gesproken wordt over deze heidenen die een bijzondere rol en roeping krijgen. “Ik ben gevonden door hen, die Mij niet zochten; Ik ben openbaar geworden aan hen, die naar Mij niet vroegen.” Namelijk dat heidenen voorgaan op de bekering van het “gehele” Joodse volk. Ten tweede is in Jesaja een bijzondere rol te vinden voor de heidenen, die namelijk de Joden gaan helpen. (Jes.11:10-12; 49:22-23; 60:6-9; 66:18-20) Zij brengen “eerstelingen” tot bekering, in die zin, dat de Joden aansluiting vinden bij de kerk. En zij bouwen de wereld op in voorbereiding van het komende Messiaanse rijk op aarde. Want het Joodse volk (met de bekeerde heidenen) zullen de aarde beerven. “Want God zal Sion verlossen, en de steden van Juda bouwen; en aldaar zullen zij wonen, en haar erfelijk bezitten; En het zaad Zijner knechten zal haar beërven; en de liefhebbers van Zijn Naam zullen daarin wonen.” (Ps.69:36-37)

Al zo’n 2000 jaar worden er voorbereidingen gedaan door de volkeren. Terwijl de oordelen door gaan over het Joodse volk, en trouwens niet minder over de kerk. Totdat het land een welgevallen zal hebben aan haar sabbatten. (Lev.26:34) In onze tijd veranderd het oordeel. De tijd van het herstel van het volk Israel breekt aan. Dat verandert verhoudingen tussen Joden en Christenen. Dat maakt het land Israel. Dat brengt de Joden in hun land. Dat zal uiteindelijk een bekering brengen. En nieuw verbond, een nieuw leven.

J.W.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s